Het park van de familie Van Ackere had alle kenmerken van een Engelse tuin of een landschapstuin. Zo’n tuin werd aangelegd zonder symmetrie en evenwicht. Het parkachtig landschap had verrassende doorkijkjes en grasvelden op een heuvelachtig terrein, omgeven door boomgroepen met ertussen slingerpaden. Er waren ook solitaire bomen en bosschages langs de randen. De aanwezigheid van waterpartijen en paviljoentjes vormt een belangrijk onderdeel van een Engelse tuin.
Het oudste gedeelte van het park bevindt zich min of meer tussen het kasteel en de prieeltjes en tussen de berceau en de weg naar de bibliotheek. Dit deel van het park met de centraal gelegen vijver heeft nog grotendeels zijn uitzicht van eind 19de eeuw bewaard. Het deel dat ervan ten noorden en ten westen ligt, is er rond 1896 bijgekomen.
De oude tuinmuur tussen de prieeltjes en de muren die langs de oostkant en langs de westkant het oude park omsloten, werden afgebroken. Zo werd het park meer dan verdubbeld en kwamen de prieeltjes in het midden van het park te staan.
Toen de gemeente in maart 1954 eigenaar werd van het park werden heel wat onderhoudswerken uitgevoerd en moest het ook heraangelegd worden ten behoeve van de Wevelgemse bevolking. Deze werken werden uitgevoerd in de periode 1955-1956 door tewerkgestelde werklozen. Het smeedijzeren afsluithekken werd ook door hen gekuist en geschilderd.
In juli 1954 werd een koppel zwanen aangekocht om de vijver te versieren. In 1963 kregen ze gezelschap van pauwstaartduiven en bergeenden.
Weinig Wevelgemnaren hebben de kans gehad om het park van de familie Van Ackere te bezoeken. Toen het een gemeentelijk park werd, werd het in de zomer van 1954 toegankelijk gemaakt voor iedereen. In 1962 werd het pas aangelegde tennisterrein in gebruik genomen.
De eerste metalen kinderspeeltuigen werden geplaatst tegen de zomervakantie van 1963. Het gamma bestond uit een glijbaan, een wip, schommels, een bootschommel en een rooimolen. Later zijn er nog toestellen bijgekomen.
Toen de speelweide moest plaatsmaken voor een sporthal en een instructiezwembad verhuisden het basketbal- en volleybalterrein naar het park, op de plaats waar nu de bibliotheek staat. Met de bouw van het grote zwembad moest ook het kinderplonsbadje naar het park verhuizen. Het werd heropgericht voor het basketbalterrein. De eerste foto toont de situatie in 2003. In 2008 werd het badje buiten werking gesteld en in 2012 afgebroken.
Anno 2003 waren de oude kinderspeeltuigen reeds vervangen door houten kinderspeeltuigen.
De grootste ingreep in het park gebeurde met de oprichting van de bibliotheek in het park. Na een lange zoektocht en heel wat commotie werd in de periode 1977-1979 een nieuwe bibliotheek in het park gebouwd, ter hoogte van het basketbal- en volleybalterrein.
Begin 1980 werd de bibliotheek in gebruik genomen. Leerlingen van de gemeenteschool hielpen met de verhuis van de boeken.
In 2011 werd een beheersplan opgemaakt waarin de heraanleg van het park en de omgeving van het gemeentehuis in verschillende fasen werd opgedeeld.
Na de aanpak van de vijver volgde de renovatie van de bibliotheek in 2014. Om een voldoende grote evenementenweide te kunnen aanleggen werd het tennisterrein ontmanteld en opgenomen in deze weide.