Langs de achterzijde van het kasteel waren de stallingen en een oranjerie. Toen de gemeente in 1954 de nieuwe eigenaar werd, waren deze gebouwen verwaarloosd en ze pasten niet echt in het concept van een gemeentehuis. In 1961 - 1962 werden deze achtergebouwen, met uitzondering van de twee deuropeningen naast de conciërgewoning, gesloopt. Het resterende deel werd jarenlang gebruikt als bergplaats voor tuinmateriaal.
In 1994 werden dat deel en de conciërgewoning omgebouwd tot burelen en kwam er tegen de achterzijde van de vroegere conciërgewoning een veranda.
Op de foto hieronder zie je de achterzijde van het herenhuis van de familie Van Ackere, de voorganger van het huidig kasteel, rond 1890. Van hieruit had men zicht op de Engelse landschapstuin. Het volledige domein (het park, de moestuin en de gebouwen) had een oppervlakte van 2,9 ha.
De duiventil op de foto werd na de uitbreiding van het park in het park geplaatst. Ze stond in de nabijheid van het oostelijk prieeltje, maar bij de heraanleg van het park werd deze duiventil niet meer geïntegreerd in het nieuwe concept.
Op de eerste foto zie je ereburgemeester Jules Aimé Constant Van Ackere, oprichter van het kasteel, op de koer langs de achterzijde van zijn kasteel. Rechts is een deel van de conciërgewoning te zien en links de stallingen. Na de afbraak van de oranjerie en stallingen werd enkel het deel dichtst tegen de conciërgewoning behouden.
Op de volgende foto’s krijg je een zicht op de achtergevel van het nieuwe kasteel met links de stallingen en de uitsprong van de oranjerie.