De gemeente investeert 100 miljoen euro
De komende zes jaar investeert Wevelgem bruto bijna 100 miljoen euro. Bruto, dat betekent inclusief de subsidies die Wevelgem krijgt voor haar projecten. De grootste subsidies waar Wevelgem op mag rekenen zijn bijvoorbeeld de subsidie voor de tweede fase van de revitalisering van het bedrijventerrein Gullegem-Moorsele en de revitalisering van bedrijventerrein Wevelgem-Zuid (goed voor respectievelijk 10 miljoen en 8,3 miljoen euro) en de subsidie ter waarde van 1 miljoen euro voor ons project op campus Sportspoor, dat de bouw van het zwembad en de aanleg van een atletiekpiste en beachvolleybalveld omvat.
De belastingen blijven gelijk
Het huidige tarief van 1 133,50 opcentiemen op de onroerende voorheffing blijft behouden. De aanvullende belasting op de personenbelasting voor aanslagjaar 2020 wordt ook voor de komende beleidstermijn vastgelegd op 6,8%. Ook de andere retributies en belastingen, van de gemeentebelastingen gezinnen en bedrijven tot de belasting op leegstand en tweede verblijven, enz. blijven allemaal ongewijzigd. Wevelgem blijft dus een gemeente met een fiscale druk die niet hoger ligt dan de gemiddelde fiscale druk in Vlaanderen.
Stabiel houden van de schuld
In de vorige legislatuur hebben we een stevige inspanning gedaan voor de afbouw van de schuld. Toen hebben we de schuld, die effectief ten laste van het lokaal bestuur valt, van 1726 euro per inwoner afgebouwd tot 1350 euro per inwoner. Gemiddeld bedraagt die schuld 1472 euro in Vlaanderen. De komende zes jaar wordt de schuld op hetzelfde niveau gehouden.