Er zijn verschillende subsidies voor verschillende evenementen. Elke subsidie heeft bepaalde voorwaarden.
Raadpleeg hier de subsidiereglementen voor gemeenschapsvormende activiteiten
Komen in aanmerking voor deze betoelaging:
- Alle Wevelgemse verenigingen die zijn aangesloten bij een erkende Wevelgemse adviesraad.
- Niet-aangesloten Wevelgemse verenigingen of particuliere organisaties met een zetel in Wevelgem en waarvan de helft van de leden van het bestuur in Wevelgem woont.
- Een ter bepaalde gelegenheid opgerichte tijdelijke (feitelijke) vereniging of particuliere organisatie, waarvan minstens de helft van de deelnemende personen in Wevelgem woont.
- Een samenwerkingsverband tussen verenigingen.
Een vereniging/club, opgericht in de schoot van een bestaande vereniging/club, wordt beschouwd als een deel van deze vereniging/club en kan dus niet afzonderlijk worden gesubsidieerd. Het college van burgemeester en schepenen kan weigeren om activiteiten te subsidiëren van een ter bepaalde gelegenheid opgerichte vereniging, wanneer het oordeelt dat de bewuste activiteit past in de jaarwerking van een bestaande Wevelgemse vereniging.
Volgende projecten komen niet in aanmerking:
- Projecten die georganiseerd worden door de overheidsbesturen
- Projecten die opgezet zijn door een commerciële organisatie en in hoofdzaak commerciële doeleinden nastreven, waarvan de doelgroep zich beperkt tot de eigen leden van de vereniging of organisatie
- Projecten waarvan de grootte van de subsidievorm 3 000 euro overschrijdt. Deze worden naar een convenant verwezen. De organisatoren worden hiervoor door de gemeente uitgenodigd.
Artikel 25: Aanvragen
§1. Organisatoren die beroep willen doen op een toelage binnen dit reglement vullen een aanvraagformulier in en bezorgen dit formulier tenminste 4 weken voor het plaatsvinden van de manifestatie of voor de startdatum van het project aan het college van burgemeester en schepenen.
Een buurtinitiatief dat voldoet aan alle voorwaarden maar niet voldoet aan de aanvraagtermijn krijgt een toelage van 75 euro indien de aanvraag binnen de 4 weken na de activiteit werd aangevraagd.
§2. Het college van burgemeester en schepenen beslist op basis van het aanvraagdossier en op basis van het advies van de daartoe aangewezen ambtenaren over de toekenning van de subsidie en het voorlopige subsidiebedrag.
§3. Het subsidiereglement, de aanvraagformulieren en meer informatie kunnen bekomen worden bij de beleidsmedewerker cluster Vrije Tijd, bij de jeugd-, sport- of cultuurdienst of op de gemeentelijke website www.wevelgem.be.
Artikel 26: Uitbetaling
§1. De uitbetaling gebeurt na het plaatsvinden van het project en nadat de aanvrager een ingevuld evaluatieformulier, vergezeld van de nodige bewijsstukken, voorlegde aan het college van burgemeester en schepenen. Het evaluatieformulier en de financiële afrekening dienen binnen de 2 maanden na de beëindiging van het project te worden ingediend. Voor de toelagen van een jaarfeest of jubileum of een creditnotasubsidie moet geen evaluatieformulier bezorgd worden.
Voor toelagen van 500 euro en meer dienen als bewijsstuk voorgelegd: afschriften van facturen en rekeningen van de aangegane onkosten. Enkel die kosten die bij de financiële afrekening bewezen worden, komen in aanmerking.
§2. Er is geen mogelijkheid tot het uitbetalen van een voorschot.
§3. De betalingen voor een toelage ‘vernieuwend of bijzonder project’, ‘recurrente evenementen’, ‘erfgoedbelevingsprojecten’, ’kwalitatieve kleinschalige muziek- of kunstbeleving’, ‘herdenkingsplechtigheden en herinneringsactiviteiten’, ‘tentoonstellingen beelden kunst’, ‘loopmanifestaties’ en ‘jubilea’ aan verenigingen zonder rechtspersoonlijkheid zullen steeds gebeuren op een financiële rekening op naam van de vereniging.
§4. De betalingen voor een toelage jaarfeest gebeurt op een financiële rekening op naam van de organisator. Indien het jaarfeest waarvoor een toelage wordt aangevraagd en toegekend, georganiseerd wordt door een particulier persoon, waarbij zijn initiatief erkend is door minstens twee andere jaargenoten, dan kan de toelage ook uitbetaald worden op een financiële rekening van deze particuliere persoon.
§5. De betalingen voor een toelage buurtinitiatief, leefstraat of wijkfeest met uitgebreid programma gebeuren, hetzij op een financiële rekening geopend op naam van de organiserende feitelijke vereniging, hetzij op een financiële rekening van de organiserende rechtspersoon. Indien het initiatief waarvoor een toelage wordt aangevraagd en toegekend, georganiseerd wordt door een particuliere buurtbewoner, waarbij zijn initiatief erkend is door minstens twee andere buurtbewoners, dan kan de toelage ook uitbetaald worden op een financiële rekening van deze buurtbewoner.
§6. De creditnotasubsidie voor activiteiten voor het goede doel wordt in mindering gebracht van de factuur zoals bedoeld in artikel 24.
Artikel 27: Controle
Het gemeentebestuur kan een administratieve en/of financiële controle uitvoeren.
De organisator nodigt het gemeentebestuur uit tot de activiteit waarvoor subsidie werd aangevraagd en toegekend, zodat controle en beoordeling door een afgevaardigde van het gemeentebestuur mogelijk is.
Het geven van onjuiste of onvolledige informatie kan leiden tot de terugvordering van een deel van of de volledige toelage. Ingeval van bedrog kan het college van burgemeester en schepenen bepalen dat een aanvrager voor een termijn van maximum 5 jaar niet meer in aanmerking komt voor een toelage op basis van dit reglement.
Hieronder vind je een overzicht van alle verschillende subsidies voor activiteiten.
Klik open en vind het bijhorend aanvraagformulier.
Voorwaarden
- Het project is afgebakend in tijd.
- Het project of de manifestatie moet plaatsvinden op het grondgebied van de gemeente Wevelgem.
- Indien het project wordt georganiseerd door een bestaande vereniging dient aangetoond te worden dat het project is opgevat als een bijzondere activiteit van die vereniging, die buiten haar normale werking valt. Dit kan blijken uit de aard, het thema, de omvang, de doelgroep van het project.
- Het project staat open voor de ganse Wevelgemse bevolking of is publiek gericht. Vanuit dit oogpunt wordt er ruim gepromoot.
- De organisator ontvangt geen andere financiële ondersteuning van de gemeente of een gemeentelijke adviesraad voor het ingediende project.
- Vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
Subsidiebedrag:
Het bedrag van de toelage wordt bepaald in functie van:
- De mate waarin het project inspeelt op de beleidsopties van het gemeentebestuur of op actuele maatschappelijke noden • het experimentele, originele of vernieuwende karakter
- De editie van het initiatief (eerste, tweede of derde maal)
- Het sociaal-cultureel of sportief belang van het project
- Het cultuurspreidende, sportspreidende, socio-culturele of gemeenschapsbevorderende waarde van het project
- De totale begroting van het project en de verhouding inkomsten tegenover uitgaven
- De mate waarin het project een financieel risico inhoudt
- De besteding van eventuele winsten
- Het verwachte publiek of de verwachte deelname
- De inspanning tot samenwerking met andere verenigingen of initiatieven
- De uitstraling van het project buiten de gemeente
- De mate waarin de bevolking of doelgroepen van de bevolking worden betrokken in het project
- De mate waarin men aandacht besteedt aan duurzaamheid, toegankelijkheid, inclusie en gezondheid.
Het subsidiebedrag bedraagt maximum de helft van het totaalbedrag van de organisatiekosten en met hierna volgende maxima: Voor een eerste editie van een vernieuwend of bijzonder project dat inspeelt op de beleidsdoelstellingen van het gemeentebestuur:
- Met minder dan 500 bezoekers/deelnemers: maximaal 1 000 euro
- 500 tot 1 000 bezoekers/deelnemers: maximaal 2 000 euro
- Meer dan 1 000 bezoekers/deelnemers: maximaal 3 000 euro.
Voor een tweede of derde editie van een vernieuwend of bijzonder project dat inspeelt op de beleidsdoelstellingen van het gemeentebestuur:
- met minder dan 500 bezoekers/deelnemers: maximaal 500 euro
- 500 tot 1 000 bezoekers/deelnemers: maximaal 1 000 euro
- Meer dan 1 000 bezoekers/deelnemers: maximaal 1 500 euro
Aanvraag subsidie:
Online formulier voor aanvragen subsidie
Voorwaarden:
Aan een project, evenement, manifestatie, hierna project genoemd, die jaarlijks of om de meerdere jaren plaatsvindt kan een evenemententoelage toegekend worden, met uitzondering van verenigingen die een jaarlijkse subsidie ontvangen via de subsidiereglementen lokaal jeugdwerk, sportverenigingen, amateurkunsten, socio-cultureel verenigingswerk of lokaal mondiaal beleid.
Om als ‘recurrent evenement’ te worden opgevat moet het project:
- Al meer dan 3 edities achter de rug hebben
- Minstens 150 effectieve bezoekers/deelnemers bereiken
- Het gemeentelijke logo vermelden op alle promotiemateriaal
- Een sportieve, culturele of gemeenschapsvormende functie hebben
- Lokale verankering (organisatie, publiek)
- Het project staat open voor de ganse Wevelgemse bevolking of is publiek gericht. Vanuit dit oogpunt wordt er ruim gepromoot.
- Plaatsvinden op het grondgebied Wevelgem.
Subsidiebedrag:
Het subsidiebedrag bedraagt maximaal de helft van de organisatiekosten met hierna volgende maxima:
- Minstens 150 en minder dan 500 effectieve bezoekers/deelnemers: 500 euro
- Tussen 500 en 1 000 effectieve bezoekers/deelnemers: 1 000 euro
- Meer dan 1 000 bezoekers/deelnemers: 1 500 euro.
Recurrente evenementen die boven deze criteria uitgroeien komen in aanmerking voor een betoelaging via convenant. De organisatoren worden hiervoor door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
- Om in aanmerking te komen voor de toelage moet het initiatief de kans bieden aan muzikanten of kunstenaars met Wevelgemse roots om zich te tonen aan een publiek tussen de 100 en 300 bezoekers.
- Extra voorwaarde voor muziekactiviteiten: dat men bereid is om zich zelf te promoten onder het label van Wevelgem als muziekgemeente.
- De organisator van het evenement die voor deze activiteit of voor zijn reguliere werking al een gemeentelijke toelage geniet, hetzij buiten dit reglement, hetzij binnen een ander hoofdstuk van dit reglement, kan voor dit initiatief geen extra toelage ontvangen.
- Kleinschalige fuiven opgevat binnen het klassiek concept van een fuif komen niet in aanmerking voor een toelage kwalitatieve kleinschalige muziek- of kunstbeleving.
Subsidiebedrag:
De organisator kan een toelage krijgen van 1 euro per toeschouwer met een maximum van 300 euro.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
- de tentoonstelling dient plaats te vinden op het grondgebied van Wevelgem.
- de tentoonstelling is publiek, gratis toegankelijk en wordt breed gepromoot.
- de tentoonstelling beoogt de presentatie van beeldende kunst en heeft niet de verkoop van werken tot doel.
- de organisator ontvangt geen andere financiële tegemoetkoming van het gemeentebestuur voor de tentoonstelling.
- vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
Subsidiebedrag:
§1. Voor een tentoonstelling waarbij de kunstenaars hun werk in een korte periode bijeenbrengen in één locatie, wordt een forfaitaire toelage van 200 euro toegekend.
§2. In onderstaande gevallen is een verhoogde toelage mogelijk tot maximum de helft van de organisatiekosten tot een maximum van 500 euro:
- de tentoonstelling is bijzonder naar inhoud en concept met een meerwaarde voor het brede kunstaanbod in de gemeente.
- en/of heeft een duidelijke bovenlokale uitstraling.
- en/of kwam tot stand tussen verschillende organisaties binnen en/of buiten de gemeente.
- en/of kwam tot stand vanuit een creatie-traject.
De vraag om een verhoogde toelage dient in de aanvraag gemotiveerd. Maximum één aanvraag per organisator in hetzelfde kalenderjaar.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
§1. Het gemeentebestuur wil de inwoners kansen bieden om initiatieven te nemen die de sociale contacten en het gemeenschapsgevoel in straten, buurten en wijken bevorderen door ze een financiële steun te verlenen.
§2. Elke buurtbewoner die een initiatief neemt voor een buurtinitiatief of wijkfeest, waarvan dit initiatief erkend wordt door minstens twee andere buurtbewoners, of elke georganiseerde groep of tijdelijke samenwerking van buurtbewoners kan een aanvraag voor een toelage voor buurtinitiatieven of wijkfeesten, al dan niet met uitgebreid programma, indienen.
Onder uitgebreid programma worden o.a. optredens, bals en fuiven, voorstellingen, kinderanimatie, gezinsnamiddagen, enz. verstaan. Het college van burgemeester en schepenen beslist aan de hand van de ingediende aanvraag en op basis van de criteria vermeld onder §3. en §4. onder welke van beide categorieën de activiteit valt.
Kermissen, privé-feesten, schoolfeesten en activiteiten met winstoogmerk komen hiervoor niet in aanmerking.
Verenigingen die reeds subsidies ontvangen van het gemeentebestuur komen hiervoor niet in aanmerking.
§3. Om in aanmerking te komen moet het buurtinitiatief of wijkfeest voldoen aan volgende voorwaarden:
- het buurtinitiatief of wijkfeest richt zich tot alle bewoners van de straat, buurt of wijk.
- de aanvraag gebeurt door minstens 2 bewoners van verschillende gezinnen die in de betrokken straat, buurt of wijk wonen of door het wijkcomité.
- Vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
- minstens 20 inwoners van de straat, buurt of wijk namen deel aan het initiatief.
§4. Om in aanmerking te komen als wijkfeest met uitgebreid programma, dient het wijkfeest te voldoen aan volgende criteria:
- het wijkfeest richt zich niet uitsluitend tot bewoners van de wijk maar ook tot de bewoners van buiten de wijk of gemeente.
- de aanvraag gebeurt door minstens 2 bewoners van verschillende gezinnen die in de betrokken straat, buurt of wijk wonen of door het wijkcomité.
- de vermelding ‘met steun van de gemeente Wevelgem’ en het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal is verplicht.
- het wijkfeest spreidt zich over minimaal 2 dagen en 2 avonden waarbij een verscheidenheid aan activiteiten wordt aangeboden.
- er is een minimale aanwezigheid van 500 deelnemers.
- een overzicht van begrote kosten voor podiumkunsten wordt ingediend bij de aanvraag van de toelage.
§5. Buurten, straten en wijken kunnen kunnen 2 maal per kalenderjaar een subsidie bekomen.
Subsidiebedrag:
Een buurtinitiatief of wijkfeest dat voldoet aan de voorwaarden zoals vermeld in artikel 17, §3 krijgt een toelage van 125 euro indien ten laatste 8 kalenderdagen na de activiteit aangevraagd.
Een wijkfeest met uitgebreid programma dat voldoet aan de criteria onder artikel 17, §4 kan een verhoogde subsidie tot maximaal 2 000 euro bekomen, dit in functie van de gemaakte kosten, waarbij gefocust wordt op de kosten voor podiumkunsten. Bij het evaluatiedossier bezorgt de organisator een overzicht van de kosten gemaakt voor podiumkunsten.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
De feestelijkheden dienen effectief georganiseerd te worden. Het oprichtingsjaar moet aangetoond of bewezen zijn.
Subsidiebedrag:
Een toelage wordt toegekend voor de viering van een jubileum:
- bij 10-jarig bestaan € 125
- bij 20-jarig bestaan € 125
- bij 25-jarig bestaan € 250 + receptie
- bij 30-jarig bestaan € 125
- bij 40-jarig bestaan € 125
- bij 50-jarig bestaan € 250 + receptie
- bij 60-jarig bestaan € 125 + receptie
- bij 70-jarig bestaan € 125 + receptie
- bij 75-jarig bestaan € 250 + receptie
- bij 80-jarig bestaan € 125 + receptie
- bij 90-jarig bestaan € 125 + receptie
- bij 100-jarig bestaan € 250 + receptie.
- Na 100-jarig bestaan telt men opnieuw steeds + 100 jaar.
Bij de toekenning van een receptie kan de organisator kiezen uit twee formules
- formule met bediening door gemeentelijke hostessen en een aanbod van dranken en versnaperingen door de gemeente
- formule van een forfaitaire bijkomende vergoeding van 4 euro per aanwezige persoon op de receptie met een maximum van 1 000 euro. De organisator staat dan zelf in voor de bediening en het aanbod dranken en versnaperingen op de receptie.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
De organisator van een jaarfeest kan een toelage krijgen. De organisator kan hetzij een particulier zijn die een initiatief neemt voor een jaarfeest, waarbij dit initiatief erkend wordt door minstens twee jaargenoten, hetzij een georganiseerde groep of tijdelijke samenwerking van jaargenoten.
Onder jaarfeest wordt verstaan: reünie van alle mannelijke en vrouwelijke jaargenoten die in een zelfde jaar geboren zijn en die naar aanleiding van een leeftijd vermeld in artikel 16 een bijeenkomst organiseren.
Subsidiebedrag:
Een toelage wordt toegekend voor de organisatie van volgende jaarfeesten:
- feest 30-jarigen € 100
- feest 40-jarigen € 100
- feest 45-jarigen € 100
- feest 50-jarigen € 100 + receptie
- zo verder per 5 jaar € 100
Bij de toekenning van een receptie kan de organisator kiezen uit twee formules:
- formule met bediening door gemeentelijke hostessen en een aanbod van dranken en versnaperingen door de gemeente
- formule van een forfaitaire bijkomende vergoeding van 4 euro per aanwezige persoon op de receptie met een maximum van 600 euro. De organisator staat dan zelf in voor de bediening en het aanbod dranken en versnaperingen op de receptie.
Aanvraag subsidie
Voorwaarden:
- Het project kadert in een erfgoedthema dat door het gemeentebestuur jaarlijks wordt vastgelegd
- Richt zich op het brede publiek of op jong of nieuw publiek en wordt breed gepromoot
- Vindt plaats op het grondgebied Wevelgem
- Vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
Subsidiebedrag
§1. Erfgoedbelevingsprojecten kunnen een subsidie van maximaal de helft van de organisatiekosten voor de activiteit met een maximum van 500 euro ontvangen.
§2. Een zelfde vereniging kan meerdere toelagen voor erfgoedbelevingsactiviteit in een zelfde kalenderjaar ontvangen. Er moet wel aangetoond dat de activiteit afwijkt van de gebruikelijke werking of activiteitenkalender van de aanvrager.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
§1. Een herdenkingsplechtigheid Wereldoorlog I en II: activiteit met hoofdzakelijk rituele handelingen bij een oorlogsmonument of bij graven van oorlogsslachtoffers in het algemeen en van gesneuvelden of oud-strijders in het bijzonder: het leggen van kransen, het spelen van (militaire) muziek, het salueren, het dragen van oud-strijdersvlaggen, ...
§2. Om in aanmerking te komen moet een herdenkingsplechtigheid voldoen aan volgende voorwaarden:
- beantwoorden aan de omschrijving in §1.
- niet in het kader van een 11-novemberherdenking plaatsvinden.
- maximaal 2 aanvragen per jaar per aanvrager.
- voor eenzelfde herdenkingsplechtigheid kan slechts om de 5 jaar subsidie aangevraagd worden.
- de aanvrager voldoet aan artikel 2 van dit reglement.
- de activiteit staat open voor iedereen via publieke aankondiging.
- vindt plaats op het grondgebied Wevelgem.
- is vrij van politiek of ideologisch discours, de aanvrager betuigt respect voor democratische waarden en draagt de vredesgedachte uit
- vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
Subsidiebedrag:
§3. Herdenkingsplechtigheden bekomen een forfaitaire subsidie van 125 euro.
Aanvraag Subsidie:
Voorwaarden:
§1. Een herinneringsactiviteit Wereldoorlog I en II: activiteit die de herinnering aan één van beide Wereldoorlogen levendig houdt aan de hand van lokale verhalen en gebeurtenissen via lokaal historisch onderzoek en/of samenwerking met het onderwijs en/of socio-culturele activiteiten.
§2. Om in aanmerking te komen moet een herinneringsactiviteit voldoen aan volgende voorwaarden:
- beantwoorden aan de omschrijving in §1.
- een aanvrager kan meerdere aanvragen in hetzelfde kalenderjaar indienen.
- een zelfde herinneringsactiviteit kan slechts om de 5 jaar aangevraagd worden.
- richt zich op het brede publiek of op jong en/of nieuw publiek en wordt breed gepromoot.
- vindt plaats op het grondgebied Wevelgem.
- is vrij van politiek of ideologisch discours, de aanvrager betuigt respect voor democratische waarden en draagt de vredesgedachte uit.
- vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
Subsidiebedrag:
§3. Herinneringsactiviteiten kunnen een subsidie van maximaal de helft van de organisatiekosten voor de activiteit bekomen met een maximum van 500 euro
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
- de manifestatie vindt plaats op het grondgebied Wevelgem.
- de organisator ontvangt geen andere financiële tegemoetkoming van het gemeentebestuur voor de loopmanifestatie.
- vermelding van het gemeentelijke logo, dat ter beschikking wordt gesteld door de gemeentelijke diensten, op alle promotiemateriaal.
- de manifestatie is voor iedereen toegankelijk en wordt breed gepromoot.
Subsidiebedrag:
Een toelage is mogelijk tot maximum de helft van de organisatiekosten met een maximum van 500 euro.
Aanvraag subsidie:
Voorwaarden:
Om in aanmerking te komen, moet het goede doel waarvoor de activiteit wordt georganiseerd, voldoen aan volgende voorwaarden:
- het goede doel heeft een sociaal karakter en een maatschappelijk doel binnen de volgende categorieën: gezondheid (volksgezondheid algemeen, behandeling van ziekten en zieken, zorg voor mensen met een handicap, …), welzijn (maatschappelijke en sociale doelen, …) en slachtofferhulp;
- het goede doel heeft een goed afgebakende organisatiestructuur. Indien het goede doel een vereniging zonder rechtspersoonlijkheid is, bezit deze een financiële rekening op naam van het goede doel;
- Komen als goede doel niet in aanmerking: de algemene werking, inhoudelijke projecten of investeringsprojecten van de verenigingen en organisaties die hetzij een nominatieve subsidie, hetzij op basis van een subsidiereglement een subsidie van de gemeente ontvangen.
Om in aanmerking te komen, moeten de aanvraag en de activiteit voldoen aan volgende voorwaarden:
- de aanvraag gebeurt door minstens twee personen die op een verschillend adres wonen in de gemeente Wevelgem;
- bij de aanvraag wordt het goede doel nader omschreven;
- de activiteit vindt plaats op het grondgebied Wevelgem;
- de activiteit staat open voor de ganse Wevelgemse bevolking en is publieksgericht;
- de activiteit komt niet in aanmerking voor een andere financiële ondersteuning van het gemeentebestuur, of de organisator verklaart geen andere gemeentelijke tegemoetkoming aan te vragen;
- het hoofddoel van de activiteit zelf is het inzamelen van financiële of materiële steun voor een goed doel en wordt als dusdanig aangekondigd;
- de opbrengst van de activiteit gaat, na aftrek van de organisatiekosten, integraal naar het vooropgestelde goede doel;
- een activiteit die wordt georganiseerd ten voordele van de eigen werking, komt niet in aanmerking tenzij de reguliere werking van de organisator samenvalt met het goede doel zelf, en dat de opbrengst besteed wordt aan een duidelijk omschreven project die een sociaal karakter heeft en zich situeert in de categorie gezondheid, welzijn of slachtofferhulp;
- de activiteit brengt mensen samen. Collectes en werving op straat of huis-aan-huis voor periodieke donatie komen niet in aanmerking.
Subsidiebedrag:
Een organisator van een activiteit voor het goede doel, die voldoet aan de voorwaarden van §2. en §3., bekomt een creditnota tot maximaal 125 euro op de samengetelde gemeentelijke facturen ‘signalisatie- en/of feestmateriaal’, en/of ‘gebruik lokalen’ (zowel socio-culturele infrastructuur, als sportinfrastructuur). Dit indien de tussenkomst voorafgaand aan de activiteit werd aangevraagd. Indien de tussenkomst binnen de maand na de activiteit wordt aangevraagd, bedraagt de tussenkomst maximaal 75 euro.
De creditnota wordt toegepast op de aangerekende retributies en tarieven voor gebruik van signalisatie- en/of feestmateriaal en/of gebruik lokalen, met uitsluiting van boetes, aangerekende kosten bij schade, verlies of in gebreke blijven bij het gebruik van materiaal en/of lokalen, annuleringskosten, afhoudingen van waarborgen.
Aanvraag subsidie: